tisdag

Att dela upp saker i perspektiv

Statistik är kul. Statistik säger t.ex. att nästan alla som trillar in på min blogg av misstag gör det för att de googlat hur de ska rita saker i perspektiv. Här försöker jag vara spydig i lugn och ro och så förväntas jag göra nytta? Det tycker jag är oförskämt. 
Men framförallt undrar jag vem som fått för sig att jag en tillförlitlig källa av korrekt information. HAHA JAG SKA LÄRA ALLA RITA SNETT! 

Men jag har fan inget bättre för mig. Så jag kan berätta hur man gör för att halvera avstånd i perspektiv. Det är skitenkelt och nästan omöjligt att misslyckas med för du behöver inte ens ha koll på dina perspektivpunkter när du gör det.

Här har vi en sjukt snygg avancerad professionellt ritad avlång kloss. Låt säga att du vill dela upp den i flera bitar, för att göra ett staket, eller rita fönster eller vad som helst.

När du ritar saker i perspektiv kan du inte mäta avstånd med en linjal. För att ta reda på var mitten på ett objekt är ritar du ett kryss genom det.
Jepp, det där är mitten. Avstånd ser mindre och mindre ut när de är långt bort du vet. Om du INTE vet det kan du lämna den här guiden och titta på söta kattungar istället, ingen kan hjälpa dig.

Du kan nu dela in dina bitar i fler bitar.
Chop chop!
Fortsätt för all del i all evighet. JAG ÄR SÅ GLAD ATT DET HÄR INTE ÄR BLYERTS. "Nej alltså jag ville sudda den här stödlinjen, inte den som är 2mm jämte den, åhhh."

Lägg märke till att alla kryss stämmer överens med hur mittenlinjen går mot din perspektivpunkt.

Jag vet inte vad jag pysslar med, men alla pelare är i alla fall exakt lika stora på lika stort avstånd.


Ha så skoj med dina stödlinjer!

1 kommentar:

  1. Skulle kunna säga att detta ger perspektiv på saker och ting, men jag avstår nog.

    SvaraRadera