torsdag

Åk charter som ett proffs

Det är semestertider, och ingen människa med vett i skallen och pengar i plånboken väljer att stanna i Sverige och säga "åh vad mysigt vi har det här hemma."
Världen är för stor för att åka till samma jävla strand på Kreta varje år och skriva i omdömena på apollos hemsida "den här staden är fantastisk, jag har åkt hit 13 år i rad!" - tragiskt.
Men vart åker man?

Johannas guide till en lyckad solsemester:

Gå in på Apollo eller Ving eller vad som helst och hitta en ö i medelhavet med ett roligt namn. T.ex. Kefalonien.
Kolla på google maps var de olika städerna på ön ligger. Välj bort de som inte ligger i lä för vindströmmar. En veckas röd flagg på stranden går fetbort.

Bland städerna du sorterat fram, kolla vilka som säger "partystaden" eller "familjevänligt". Välj bort dessa, för ingen gillar fulla holländare --->
och ingen gillar barn.
Åker du juli-augusti så för guds skull hitta ett hotell med luftkonditionering, skitsamma om de tar betalt för den. Luftkonditionering skippar du endast om du åker till öarna med röd flagg.
Och öppet fönster = myggor.
Välj bort hotell som har barnpool, för återigen, ingen gillar barn.
Välj bort hotell som har All Inclusive, för där flockas barnfamiljer som åker utomlands men inte går utanför dörren när de väl kommit dit, för att inte gå miste om den svenska misären en enda vecka om året.

Okej bra.

För maximal trivsel väl på plats, undvik restauranger som hälsar dig välkommen på norska, svenska och danska, för då kunde du lika gärna stannat hemma. Undvik även restauranger som har stora bilder istället för text på menyn, FÖR INGEN GILLAR BARN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar